Joalis - detoxication medicine

Обучение

Обучение

Детоксикация на очите

Визуално възприемаме най-много информация, която идва към нас. В различни професионални публикации споменаваното количество е различно, но изследванията показват, че тя може да бъде до 90% от цялата информация, която възприемаме.
Сетивният орган, който въвежда информацията в мозъка, е окото. Този орган често се споменава в народните поговорки. Хората са наясно с факта, че оценката на визуалното възприятие засяга емоциите и човешката психика. Обърнете внимание на някои думи. Например, това, което окото не вижда, не може да нарани сърцето, което означава, че това, което човек не знае, не може да оцени и, следователно, не може да го накара да се чувства нещастен. Или поговорка, че окото е прозорец към душата, се дължи на факта, че според контакт с очите, често може да заключим, дали един човек е искрен или лъже. Много хора имат способността по движението на очните мускули и клепачите да се разберат дали човекът, когото гледат, си измисля това, което изрича. Изразът "има блясък в очите" отново подсказва, че човекът е творчески дух, с богато въображение, привлекателен за околните..
Един от основните органи в човешкото тяло е черният дроб. Очите според китайската медицина са в кръга на черния дроб. Това означава, че метаболизмът на черния дроб е свързан с възприемането на визуална информация и с оценката й. Емоциите, свързвани с черния дроб са: агресия, воайорство, ревност, омраза, ненавист (забележете как в словообразуването участва дума "виждам", че не може дори да видиш човека - ненавиждам! ) . Емоционалността, произтичаща от черния дроб, се свързва с проектиране на визуални възприятия и включва чувство за власт, както към самия себе си( как един човек изглежда) така и как възприема и оценява другите хора. Агресията, свързани с емоционалността на черния дроб може да бъде прекомерна, но може и да е потисната . Включва и типичната ситуация, когато лицето оценява действията си през очите на друг човек, обикновено родител. Той казва, например: аз трябва да направя така, че баща ми да ме похвали, да каже, че му харесва. Следователно ние мислим и действаме според властимащите и общественото мнение: Какво ще кажат хората, ако видят. Такова поведение не е зряло и може в даден момент от живота с този подход към действителността да се стигне до проблем. Потиснатата агресия или потиснатото съзнание за себе си не изразят най-съкровените ни чувства и човешки потребности, които възникват в емоционалната част от мозъка.

Според китайската медицина предпоставка за добро зрение е доброто състояние на черния дроб и на емоциите, свързани с него. За правилното възприемане и оценка на видяното от нас.

Чернодробното увреждане се причинява от токсични вещества, разтворими в мазнини, тъй като той е основно отговорен за метаболизма на мазнините. Токсините в черния дроб се отнасят до очите и са в състояние да се натрупват в тях. Като пример живака. Когато попадне в тялото под формата на мастноразтворимо съединение метилживак се установява целево в органите, богати на мазнини.
Живакът присъства в естествената среда. Все по-често днес обаче натрупването му в атмосферата се дължи на емисиите от промишлеността. За живака най-важни са белите дробове. Парадоксът е, че ако човек погълне живак, получава диария и живак ът бързо напуска тялото. Но, когато топче живак в стаята попадне в пукнатина, е далеч по-опасно. Той попада в тялото чрез дихателните пътища , т.е. изпарявайки се. Като мастноразтворимо елемент търси орган, богат на мазнини и от черния дроб по нервните пътища се натрупва в очите.
Друг токсин, който се натрупва в черния дроб са диоксините. Диоксини се образуват винаги, когато човек изгори нещо. Диоксините се натрупват в мастната тъкан и са вредни във всяка концентрация. Не съществува безопасно ниво на диоксини.
Черния дроб е свързан с мастните жлези и с появата на акне. Спомнете си украинския президент Юшченко, който е бил отровен с диоксин. Проявлението започва с проблеми с кожата. В литературата ние откриваме концепцията за хлоракне. Тя се използва в случая, когато диоксините в организма са в големи количества и започват да причиняват възпаление на мастните жлези. И тъй като - както вече споменах - чернодробната емоционалност е свързана с усещането за това как изглеждаме, човек да е с акне е стресиращо. В действителност, това е един порочен кръг.
Характерно е, че при проблем с акне, момичето отива на консултация обикновено с майката си, която говори за проблемите на дъщеря си, упражнявайки надзор. Интересно е, че след успешна детоксикация, дъщерята започва да отказва присъствието на майката. Измества се усещането, че тя трябва да упражнява визуален надзор и контрол.
В действителност отговорност на всеки човек е да стане независим, да действа, както той иска, а не както очакват авторитетите от него, било то родител, треньор, шеф и т.н.
Приказките говорят на невидимост. Само, когато е невидим, героят може да прави всичко, което си поиска....
В окото могат да се натрупат инфекциозни огнища. В литературата се посочва, че токсоплазмоза Gondii може да образува отлагания в тялото с размер до 0,1 мм. Те са наречени кисти, които в спящо състояние не са активни. Токсоплазмоза се формира в мозъка, мускулите, но също и в окото.
И така, въпросът не е само за физическото състояние на очите, но и правилното оценяване на визуална информация. Ако преценката на информацията не е правилна, може да се окаже, че реагираме раздразнено на всяко малко нещо, и не сме в състояние да видим нещата в истинската им светлина.
Визуалните пътища, представляващи продължения на мозъчните нерви, преминават през т.н. емоционален мозъка, където възниква първата "пред мисловна" оценка на ситуацията. Продължава в кората на главния мозък, където се възприемат обектите и след това се сравняват с вече известните факти. Първичната мозъчна кора е разположена в задната крайна част на мозъка.

Очните движения се контролират главно подсъзнателно. Това означава, че на окото може да гледаме като на опасен орган. Реагира на подозрителни шумове или бързи движения, и е много чувствителен към цветовете. Например, червеният цвят му въздейства по такъв начин, че при присъствието на други цветове е принудено да се съсредоточи главно върху него. Рекламните фирми знаят тези трикове и докато гледате на техните послания " трябва" да гледате това, което те искат, защото очните движения се контролират от подсъзнанието.

В предната част на кората на главния мозък, т.н. фронтално визуално двигателно
поле обаче, е областта, която контролира волевото, желано движение на очите. На практика, това означава, че ние сме в състояние да решим къде ще гледаме, докато неволевите движения на очите, се контролират от кората на главния мозък, намираща се на тилния лоб.

Най-честите нарушения на очите са късогледство, далекогледство или астигматизъм. Ние предпочитаме да посетим очен лекар, който работи с тези дефекти. Но има и упражнения, които се основават на йога и могат да подобрят състоянието на очите. В хода на живота очната ябълка се деформира и късогледството и далекогледството често са причинени от различията в пропорциите на окото - външното изображение не може да попадне чрез лещата върху ретината.
Тренирането на очните мускули може да поддържа нашето зрение в добро състояние.
Не трябва да забравяме, диетата, която допринася за доброто зрение - витамини А, С, Е и бета-каротин, наличието на антиоксиданти. Тези вещества се съдържат в плодовете и зеленчуците, особено броколи, моркови, спанак, манго, кайсии и боровинки

Новини

Новини

Новини


 

Оценка на статията

За пръв път ли сте тук?

За да се запознаете с метода на управляемата контролирана детоксикация, препоръчваме секция Метод.

Повече...

Инфо

Не са намерени никакви новини.